Pazar Araştırması ve İhracatçı Birliklerine Üyelik


AB Pazara Giriş Veritabanı, AB Ülkeleri ve Üçüncü Ülkeler Gümrük Prosedürleri ve Vergileri Hakkında Bilgi Verebilir misiniz

AB Pazara Giriş Veritabanı, AB Ülkeleri ve Üçüncü Ülkeler Gümrük Prosedürleri ve Vergileri

TİCARİ BİLGİ KAYNAKLARI

Ticari Bilgi Kaynakları Rehberi'ne ulaşmak için tıklayınız.

ULUSLARARASI VERİTABANLARI

Ülkeler sekmesinde bilgi kaynağı sunulmayan ülkeler için aşağıda sunulan uluslararası veritabanları/bilgi kaynaklarını kullanabilirsiniz.
?
CBI Market Information Database
Adres: WTC-Beursbuilding Beursplein 37 3011 AA HOLLANDA
Tel: +31 (0)10 201 3434 Faks: 31 (0)10 411 4081
E-posta:cbi@cbi.eu
Web Sitesi: www.cbi.eu/marketinfo
Açıklama: Merkezi Hollandada bulunan "Gelişmekte Olan Ülkelerden Hollanda'ya İhracatı Geliştirme Merkezi" tarafından 3.000 civarındaki pazar araştırmasının sistematik olarak dizinlendiği veritabanıdır. İngilizce hazırlanmış olup ücretli abone olunmaktadır.
Sağlanan Bilgi Türleri: Sektörel Pazar Bilgileri, Sektörel Yayın / Makale
 
DTÖ Ticareti İzleme Veritabanı (Trade Monitoring Database)

Web Sitesi: tmdb.wto.org
Açıklama: DTÖ Ticareti İzleme Veritabanı, DTÖ üyeleri tarafından uygulanan ticaret önlemleri hakkında bilgi sağlamaktadır. Veritabanındaki bilgiler DTÖ Sekretaryası tarafından düzenli olarak hazırlanan Ticareti İzleme Raporlarından alınmakta ve ticaret önlemini uygulayıcı ülke, önlemden etkilenen ülke, önlem türü ve etkilenen ürün bazında listelenebilmektedir. Oluşturulan verilerin doğrulanması üzere ilgili ülkeye başvurulmaktadır ve henüz doğrulanmayan bilgiler ayrıca belirtilmektedir.
 
eMarket Services

Adres: Innovation Norway Box 448, Sentrum NO-0104 NORVEÇ
Tel: 47-22002500 Faks: 47-22002501
E-posta:viggo.smestad@emarketservices.com
Web Sitesi: www.emarketservices.com
Açıklama: 700den fazla sektörel e-pazaryeri adresinin bulunduğu rehbere, e-pazaryeri olan firmalarla ilgili bilgilere, e-iş ile ilgili temel bilgilere, e-pazaryerleri hakkında raporlara ve e-pazaryerleri ile ilgili bilgilere erişim imkanı sunan bir portaldir.
Sağlanan Bilgi Türleri: Elektronik Ticaret Bilgisi, E-Ticaret Siteleri

Export Helpdesk
Web Sitesi: exporthelp.europa.eu/thdapp/index_en.html
Açıklama: Gelişmekte olan ülkelerin Avrupa Birliği pazarına girmelerini kolaylaştırmak için geliştirilen bir veritabanıdır. Vergilendirme, ithalat tarifeleri, ticaret anlaşmaları ve istatistikler konularında ihracatçılara bilgi desteği sağlamaktadır.
Sağlanan Bilgi Türleri: İthalat Mevzuatı, Dış Ticaret İstatistikleri, Pazar Rapor/İstatistik Kaynakları
 
FITA (The Federation of International Trade Associations )
Adres: 11654 Plaza America Drive, 120 Reston, VA 20190 A.B.D.
Tel: +1-718-871-0369
E-posta:info@fita.org
Web Sitesi: www.fita.org
Açıklama: kuruluş yılı:1984, üye sayısı:450,000, hizmet verdiği ülke/bölge: tüm dünya, dil seçenekleri:İngilizce
Sağlanan Bilgi Türleri: Ülke Bilgisi, Genel Fuar ve Sergi Bilgileri, Elektronik Ticaret Bilgisi, E-Ticaret Siteleri
 
Investment Map (ITC)
Adres: International Trade Centre UNCTAD/WTO Palais des Nations CH-1211 CH-1211 Geneva 10 İSVİÇRE
Tel: +41 (0)22 730 02 34 Faks: +41 (0)22 730 05 77
E-posta: marketanalysis@intracen.org
Web Sitesi: www.investmentmap.org
Açıklama: Doğrudan yabancı yatırım, uluslararası ticaret, gümrük tarife bilgileri ve çokuluslu firmaların etkinlikleri hakkındaki istatistikleri bir araya getirmektedir.
Sağlanan Bilgi Türleri: Dış Ticaret İstatistikleri, Gümrük Bilgileri
 
Market Access Database
Web Sitesi: madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm
Sağlanan Bilgi Türleri: İthalat Mevzuatı, İhracat Mevzuatı, Dış Ticaret İstatistikleri, Üretim İstatistikleri, Yatırım Mevzuatı, Gümrük Bilgileri, Pazar Rapor/İstatistik Kaynakları
 
Market Access Map (ITC)
Adres: International Trade Centre UNCTAD/WTO Palais des Nations CH-1211 CH-1211 Geneva 10 İSVİÇRE
Tel: 41 (0)22 730 02 34 Faks: +41 (0)22 730 05 77
E-posta: marketanalysis@intracen.org
Web Sitesi: www.macmap.org
Açıklama: 239 ülke ve bölgeden ürün ithal eden 191 ülkede uygulanan gümrük tarifeleri (ithalat vergileri) ve diğer önlemleri kapsamaktadır.
Sağlanan Bilgi Türleri: İthalat Mevzuatı, Gümrük Bilgileri
 
Standards Map (ITC)
Adres: International Trade Centre UNCTAD/WTO Palais des Nations CH-1211 CH-1211 Geneva 10 İSVİÇRE
Tel: 41 (0)22 730 02 34 Faks: +41 (0)22 730 05 77
E-posta: marketanalysis@intracen.org
Web Sitesi: www.standardsmap.org
Açıklama: 80 sektörde ürün ve hizmetleri sertifikalandıran 70'den fazla gönüllü standartlar kuruluşundan derlenen bilgilerin analiz edilip karşılaştırılmasını sağlamaktadır.
Sağlanan Bilgi Türleri: Kalite ve Standartlar
 
The World Factbook
Adres: CIA (Central Intelligence Agency) Office of Public Affairs Washington, D.C. 20505 A.B.D.
Tel: (703) 482-0623 Faks: (703) 482-1739
Web Sitesi: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html
Açıklama: Dünya çapında 267 ülkenin tarihi, toplumu ve ekonomisi hakkında veri sağlayan ve haftalık olarak güncellenen bir kaynaktır.
Sağlanan Bilgi Türleri: Ülke Bilgisi, Dış Ticaret İstatistikleri, Bankacılık, Sigorta ve Finans Bilgileri
 
Trade Competitiveness Map (ITC)
Adres: International Trade Centre UNCTAD/WTO Palais des Nations CH-1211 CH-1211 Geneva 10 İSVİÇRE
Tel: +41 (0)22 730 02 34 Faks: +41 (0)22 730 05 77
E-posta: marketanalysis@intracen.org
Web Sitesi: www.intracen.org/ByCountry.aspx
Açıklama: 240 ülke ve bölge pazarını inceleyen profiller sunmaktadır. Her profil, ilgili ülke hakkında Ticari Performans Endeksi, Ulusal İhracatçı Performansı ve Ulusal İthalat Profili ve Ticari Verilerdeki Ticari İstatistiklerin ve Teknik Notların Tutarlılığı başlıkları altında bilgiler sunmaktadır.
Sağlanan Bilgi Türleri: Ülke Bilgisi, Dış Ticaret İstatistikleri
 
Trade Map (ITC)
Adres: International Trade Centre UNCTAD/WTO Palais des Nations, CH-1211 CH-1211 Geneva 10 İSVİÇRE
Tel: +41 (0)22 730 02 34 Faks: +41 (0)22 730 05 77
E-posta: marketanalysis@intracen.org
Web Sitesi: www.trademap.org/
Açıklama: 5.300 ürün kapsamında 180 ülke istatistiğine erişilen bilgi kanalından, ithalat-ihracat bilgileri temelinde ülke, ürün ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi öğrenilebilmektedir. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca hazırlanmıştır. Ücretsiz üyelikle kullanılabilmektedir.
Sağlanan Bilgi Türleri: Dış Ticaret İstatistikleri

NASIL İHRACATÇI OLUNUR? İHRACATÇI BİRLİKLERİNE ÜYELİK İŞLEMLERİ

İhracatçı: “İhraç edeceği mala göre ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine üye olan, vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar” olarak tanımlanmaktadır. Buna göre; fatura düzenleyebilmek için gerekli olan, Vergi Mükellefiyet kaydı yaptırılmak şartıyla, gerçek kişiler de İhracatçı Birliklerine üye olarak ihracat yapabilmektedir.

İhracat Yönetmeliği'nin 5. Maddesi'nde ise; “İhracat işleminin başlaması için ihracatçıların, İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylattıkları gümrük beyannamesi ile ihracatın yapılacağı gümrük idaresine başvurmaları gerekir” denilmektedir.

Bu çerçevede, ihraç edeceği mala göre ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine üye olan, vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar ihracat yapabilmektedir. İhracat yapmak için İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine üye olmak isteyenlerden, tek vergi numarası sahibi olduğunu tevsik eden belgeler, noterden tasdikli imza sirküleri, tüzel firmalar için Ticaret Sicil Gazetesi, tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar için durumlarını belirtir ortaklık sözleşmesi istenmektedir. Üyelik işlemini gerçekleştirenler, İhracat Yönetmeliği ve uygulama Tebliğlerine uygun olarak ihracatlarını gerçekleştirmektedir.

5910 Sayılı “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”un 4. Maddesi'nde;

(1) İhracatçıların ilgili birliğe üye olmaları ve kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur. Birliklerden birine üye olan ihracatçı, diğer birliklerin iştigal alanına giren maddeleri üyelik şartı aranmaksızın ihraç edebilir.

(2) Üyeler; birliğin kararlarına uymak, birliğin amaçlarına uygun davranmak, yetkili organlar tarafından istenecek ihracatla ilgili bilgi ve belgeleri zamanında ve eksiksiz olarak vermekle yükümlüdür, istediği zaman üyelikten ayrılabilme hakkına sahiptir.

(3) Gümrük idarelerince gümrük beyannamelerinin onaylanmasında birliğin onayının aranması ve buna ilişkin usul ve esaslar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının olumlu görüşü alınmak kaydıyla Ekonomi Bakanlığı  tarafından belirlenir.

hükümleri ifade edilmektedir.

5910 sayılı Kanun'a istinaden yayımlanan “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelik”in üyelikle ilgili 6.Maddesi şu şekildedir;

(1) İhracat yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, ihraç edecekleri malın ait olduğu sektörde faaliyet gösteren ve ticaret sicilinde kayıtlı merkez veya şube adreslerinin birinin bulunduğu en yakın birliğe üye olmaları ve Kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur. Birliklerden birine üye olan ihracatçı diğer birliklerin iştigal alanına giren maddeleri de üyelik şartı aranmaksızın ihraç edebilir. Ancak, sadece üyesi olduğu birliğin hizmetlerinden yararlanır ve genel kuruluna katılabilir.

(2) Birliğe üye olan gerçek ve tüzel kişi ihracatçılar diledikleri zaman yazılı olarak müracaat etmek suretiyle birlik üyeliğinden ayrılabilirler. Üyelikten ayrılanların, ayrıldıkları tarihe kadar olan yükümlülükleri ortadan kalkmış sayılmaz. Birlikten ayrılan üyenin yeniden üye olmak istemesi halinde varsa diğer genel sekreterliklere bağlı birliklerdekiler de dahil olmak üzere eski borçları ilgili birlik adına tahsil olunur.

(3) Üyeler;

          a)  Kanun ve yönetmeliklerde üyelikle ilgili olarak belirtilen görevleri yerine getirmekle,

          b) Birliklerin amaçlarına aykırı harekette bulunmamakla,

          c) Birlik yetkili organları tarafından istenecek bilgi ve belgeleri zamanında, tam ve doğru olarak vermekle,

          ç) Birlik kararlarına uymakla,

          d) Birlik veri tabanında yer alan adres, telefon, faks, elektronik posta adresi ve internet adresi başta olmak üzere iletişim bilgilerinin güncelliğini sağlamakla,

          e) Birliğe kayıt sırasında giriş aidatı ödemekle (İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) hariç) ,

            yükümlüdür.

Buna göre; ihracat yapacak olan gerçek veya tüzel kişilerin ilgili birliğe üye olmaları zorunludur. Gümrük idarelerince gümrük beyannamelerinin onaylanmasında birliğin onayının aranmaktadır. Birliklerden birine üye olan ihracatçı diğer birliklerin iştigal alanına giren maddeleri de üyelik şartı aranmaksızın ihraç edebilmektedir. Ancak, sadece üyesi olduğu birliğin hizmetlerinden yararlanır ve genel kuruluna katılabilir.

İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerince, ilgili birliğin iştigal alanına giren sektördeki, ihracatçı firmaları ilgilendiren mevzuattaki ve ihraç pazarlarındaki son gelişmeler,  ticaret heyetleri, alım heyetleri, fuarlar gibi konular söz konusu birliğe üye firmalara duyurular (sirküler) şeklinde gönderilmektedir. Bunun dışındaki tüm sektörleri ilgilendiren konularla ilgili duyurular ise tüm üye ihracatçı firmalara Genel Sirküler olarak gönderilmektedir.

Ayrıca; 2009/5 sayılı “Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ”in 13. Maddesi'nin 1. fıkrasında; “Bu Tebliğ kapsamındaki desteklerle ilgili gerekli tüm bilgi ve belgeler fuarın bitiş tarihini müteakip en geç üç ay içerisinde; yurt dışı fuar organizasyonlarında katılımcı ve/veya organizatör tarafından, Bakanlıkça gözlemci görevlendirilen bireysel katılımı desteklenen uluslararası sektörel fuar katılımlarında ise katılımcı tarafından; Bakanlıkça (İhracat Genel Müdürlüğü) belirlenen İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine intikal ettirilir. Bakanlıkça gözlemci görevlendirilmeyen bireysel düzeyde katılımı desteklenen uluslararası sektörel fuar katılımlarında ise; katılımcı tarafından üye olduğu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine, İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği üyesi olması gerekmeyen katılımcılar tarafından ise herhangi bir İhracatçı Birliği Genel Sekreterliğine intikal ettirilir. Fuarın bitiş tarihini müteakip en geç üç ay içerisinde müracaatta bulunmak kaydıyla, eksik bilgi ve belgelerin tamamlanmasını teminen ilave süre verilir. İlave sürenin ne kadar olacağı Bakanlıkça (İhracat Genel Müdürlüğü) belirlenir” denilmektedir.

Buna göre; bireysel düzeyde uluslararası fuar katılımlarında katılımcı firmaların Fuar Desteğinden yararlanabilmesi için sergilediği ürün/ürünlerle ilgili, üyesi olduğu İhracatçı Birliğini bünyesinde barındıran İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine başvurması gerekmektedir.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Mersin, Antalya, Gaziantep, Denizli, Erzurum, Giresun ve Trabzon'da olmak üzere 11 ilde toplam 13 Genel Sekreterlik ve ihracatçıya yerinde hizmet vermek üzere, Genel Sekreterliklere bağlı irtibat büroları faaliyette bulunmaktadır.

Gümrük beyannamesi İhracatçı Birlikleri onayı ve üyelik işlemlerini, Genel Sekreterlikler birbiri adına yapabildiğinden, herhangi bir birliğe üye olmak isteyen gerçek ya da tüzel kişi bulunduğu yere en yakın Genel Sekreterlik veya irtibat bürosuna giderek üyelik işlemini yaptırabilmektedir.

İhracatçı Birliklerine Nasıl Üye Olunur ?

https://oaib.org.tr/uyelik/nasil-uye-olabilirim

Genel Sekreterliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren İhracatçı Birliklerine üye olmak için aşağıda yer alan belgelerle birlikte en yakın İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği Üyelik Birimine veya İrtibat Bürosuna başvurunuz. İhracatçı Birlikleri iletişim bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başvurunun nasıl yapılacağına ilişkin bilgi, ilgili İhracatçı Birliklerinin internet sitelerinde yer almaktadır.

Genel Sekreterliğimize yapılacak üyelik başvuruları kargo veya elden teslim yoluyla kabul edilmektedir. Üyeliğin tamamlanması için belgelerin eksiksiz olarak tarafımıza ulaşmış olması gerekmektedir. Mail yoluyla üyelik yapılamamaktadır.

Sorularınız için, üyelik sekmesinde yer alan sıkça sorulan sorular sayfasını ve online işlemler menüsünü ziyaret edebilirsiniz.

Online Üyelik : https://oaib.org.tr/uyelik/online-uyelik linkindeki bilgiler doğrultusunda (E-imzanız mevcut ise) online üyelik te yapabilirsiniz.

ÜYELİK BAŞVURU BELGELERİ

  1. Üyelik Başvuru Formları başlığında yer alan, üye olmak istediğiniz İhracatçı Birliğe ait  formun, eksiksiz doldurulmuş, firma kaşesi basılmış ve imza sirkülerindeki yetkili kişi/kişilerce imzalanmış hali.
  2. Firma kaşesi basılmış ve imza sirkülerindeki yetkili kişi/kişilerce imzalanmış Taahhütname.  (1. sıradaki formun ekinde yer almaktadır) Başvuru formu ve taahhütnameyi indirmek için tıklayınız
  3. Sicil numarasını gösterir Ticaret ve/veya Sanayi Odası Üyelik Belgesi fotokopisi.
  4. Vergi Dairesi Vergi Mükellefiyet Yazısı. (İnternet Vergi Dairesinden alınabilmektedir)
  5. 200 TL Giriş Aidatı'nın ödendiğine ilişkin dekont (İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB hariç))). (Banka Hesap numaralarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz ) (İklimlendirme Sanayi İhracatçı Birliği İçin ilk üyelik aidatı (200 TL.) alınmamaktadır.)
  6. İmza Sirküleri Fotokopisi.
  7. Ticaret Sicil Gazetesi.
    I. Gerçek ve Tüzel Kişi Tacirler için: Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi ile unvanı ve ortaklığı gösteren en güncel Ticaret Sicil Gazetesi Örneği
    II. Esnaf ve Sanatkârlar İçin: Esnaf ve Sanatkârlar Odasından alınan üzerinde sicil numarası bulunan Faaliyet Belgesi fotokopisi
  8. Nüfus cüzdanı veya T.C Kimlik Kartı Fotokopisi. (Şahıs firması gerçek kişi tacirler için)
  9. Vekaletname ile üyelik yaptırılacak ise,  yukarıdaki belgelere ek olarak;  vekaletname fotokopisi ve vekilin imza sirküleri

NOT : 
i. Giriş aidatı dekontunda üye olacak firmanızın vergi numarası ve unvanı belirtilmelidir
ii. OAİB Genel Sekreterliği bünyesindeki Birliklerinden farklı bir Birliğe üyelik yaptıracak firmaların giriş aidatı Genel Sekterliğimizde bulunan vezneye yatırılmalıdır.
iii. 2009 yılı sonrasında Birliğimize üye olan firmalar, dilekçe ve ıslak imzalı kaşeli taahhütname ile başvuru yapabilmektedir.
iv. Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelik'in 6. Maddesinin 3. Fıkrasının e bendinde üyeler "Birliğe kayıt sırasında giriş aidatı ve ihracat gerçekleştirilen veya       birlik hizmetlerinden yararlanılan her yıl için yıllık aidat ödemekle (Değişiklik: 30.12.2015 tarih ve 29578 sayılı RG) yükümlüdür.” hükmü amirdir. Diğer taraftan Üye Borç Sorgulama sekmesini kullanarak kuruma olan güncel borcunuz hakkında sorgulama yapabilir ve yıllık aidatınızı ödeyebilirsiniz.

 

Üyelikle İlgili Mevzuat 

YÖNETMELİK

TİM ve İhracatçı Birlikleri Yönetmeliği Üyelik Maddesi

Üyelik

MADDE 6 - (1) İhracat yapacak gerçek veya tüzel kişilerin, ihraç edecekleri malın ait olduğu sektörde faaliyet gösteren ve ticaret sicilinde kayıtlı merkez veya şube adreslerinin birinin bulunduğu en yakın birliğe üye olmaları ve Kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur. Birliklerden birine üye olan ihracatçı diğer birliklerin iştigal alanına giren maddeleri de üyelik şartı aranmaksızın ihraç edebilir. Ancak, sadece üyesi olduğu birliğin hizmetlerinden yararlanır ve genel kuruluna katılabilir.

(2) Birliğe üye olan gerçek ve tüzel kişi ihracatçılar diledikleri zaman yazılı olarak müracaat etmek suretiyle birlik üyeliğinden ayrılabilirler. Üyelikten ayrılanların, ayrıldıkları tarihe kadar olan yükümlülükleri ortadan kalkmış sayılmaz. Birlikten ayrılan üyenin yeniden üye olmak istemesi halinde varsa diğer genel sekreterliklere bağlı birliklerdekiler de dahil olmak üzere eski borçları ilgili birlik adına tahsil olunur.

(3) Üyeler;

a) Kanun ve yönetmeliklerde üyelikle ilgili olarak belirtilen görevleri yerine getirmekle,

b) Birliklerin amaçlarına aykırı harekette bulunmamakla,

c) Birlik yetkili organları tarafından istenecek bilgi ve belgeleri zamanında, tam ve doğru olarak vermekle,

ç) Birlik kararlarına uymakla,

d) Birlik veri tabanında yer alan adres, telefon, faks, elektronik posta adresi ve internet adresi başta olmak üzere iletişim bilgilerinin güncelliğini sağlamakla,

e) Birliğe kayıt sırasında giriş aidatı (İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB hariç)),

yükümlüdür.

(4) Her yılın Şubat ayı sonuna kadar yıllık aidatını ödemeyen üyelerin üyelikleri askıya alınır, durum üyeye tebliğ edilir ve devam eden yıllar için yıllık aidat tahakkuk ettirilmez. Üyeliği askıda olanlar, başka birliklere üye olamazlar ve üyelere tanınmış olan haklardan ve birliklerin hizmetlerinden yararlanamazlar. Üyenin talebi üzerine, cari yıl ve önceki yıllara ait aidat borçları tahsil edilerek üyelik aktif hale getirilir. (Değişiklik: 14.04.2011 tarih ve 27905 sayılı RG).

Ayrıntılı ve Net Bilgi İçin :

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Adres : Ceyhun Atuf Kansu Cad. No: 120 Balgat / Çankaya ANKARA

Tel               : +90 (312) 447 27 40 / +90 (533) 039 95 96 (Mesai saatleri dışında

Faks            : +90 (312) 446 96 05

E-Posta      : info@oaib.org.tr

KEP             :  oaib@hs01.kep.tr

 

İhracat Uygulamaları ve Üyelik Şubesi

ADI SOYADI GÖREVİ E-POSTA TEL/DAHİLİ
Özlem Yıldız Karaca Müdür yildizo@oaib.org.tr 151
Ayşegül Urgancıoğlu Şef urgancia@oaib.org.tr 133
Ali Ahi Sözleşmeli Personel ahia@oaib.org.tr 230
Burak Aydemir Sözleşmeli Personel aydemirb@oaib.org.tr 145